SMAB

Prosjektkonsept

Bakgrunn for prosjektet

Om det nye koronavirusutbruddet er en prøvende tid for alle, desto mer for de i utkanten av samfunn, som migranter og flyktninger som oftest er de mest sårbare.
(Den internasjonale katolske migrasjonskommisjonen, COVID-19-pandemien: En tid for empati og solidaritet).
Overfor en stadig mer usikker, kompleks og utfordrende verden som står overfor en rekke endringer på grunn av det nåværende COVID-19-utbruddet, er det et absolutt behov for at folk blir utstyrt med digitale ferdigheter.
Prosjektet er avhengig av voksenopplæring og tilbud av yrkesfaglige muligheter til migranter, flyktninger, migrant- og flyktningsentre, mennesker som bor i avsidesliggende landlige områder og bedrifter, personer som står i fare for sosial ekskludering på grunn av yrkesmessige barrierer og/eller stammebakgrunn i samsvar med tilegnelse av moderne opplæring og viktig informasjon, ferdigheter og kapasiteter om COVID 19-pandemien slik at gründeraktiviteter opprettholdes og lønner seg i denne utfordrende tiden.
Prosjektet fokuserer på bygdebedriftene, også med vekt på grønn sektor for interesserte, samt eksisterende på potensielle nye gründere på feltet.


Prosjektets målsetning


Prosjektets langsiktige forventede prestasjoner er eliminering av sårbare sluttbrukere marginalisering på grunn av oppsøkende og potensielle stereotypier med deres innlemmelse som aktive medlemmer av samfunnet ved relasjonsbygging og tillit til mentorer og mentees.


De viktigste forventede prosjektprestasjonene er:

  • Forfremmelse av entreprenørånden.
  • Styrking av sårbare individer (migranter, bønder i avsidesliggende områder osv.)
  • Sosial aktivering, beskyttelse og inkludering.
  • Mulighet for profitt og bedre levestandard.
  • Opplærings- og utdanningstilbud med moderne midler på innovative tilnærminger under pandemien og etter pandemien.
  • Skapelse av gründermuligheter i distriktssektoren for alle under pandemien.
  • Vedlikehold av gründerdriftskapasitet og lønnsomhet i distriktssektoren.


Les mer om SMAB-prosjektet her.


Share by: