Nytt Erasmus+ prosjekt til Prios – Ungdom og ansvarlig bruk av sosiale media

Ukategorisert

Prios sitt arbeide ovenfor ungdommer og unge voksne blir lagt merke til langt ut over landegrensene. Dette har medført at Prios er invitert med som partner i det Europeiske prosjektet «Social Media Responsibility Training (SMART)», hvor prosjektpartnere fra Tyskland, Italia, Spania og Litauen skal jobbe for å trene unge mennesker i ansvarlig bruk av sosiale medier.

Prosjektet tar sikte på å lære unge mennesker mellom 13 og 25 ansvarlig og sikker bruk av sosiale medier. Målet er å vise mulighetene sosiale medier byr på ovenfor unge mennesker med tanke på å samhandle og kommunisere over grenser og kulturer, men samtidig å fokusere på farene og hvordan man bruker sosiale medier ansvarlig. Hovedformålet er å skape uformelle læringsverktøy for ungdomsarbeidere innen ansvarlig bruk av sosiale medier. For å sikre at disse verktøyene er skreddersydd for målgruppens behov og forventninger, vil vi involvere ungdommer og unge voksne i etableringen av disse verktøyene. I tillegg vi det ble utvekslling mellom landene. Hvorfor? Jo, fordi det er mye å lære fra andre.